Nice cream och hemmagjord granola med Bosch

REKLAM FÖR BOSCH

Får det lov att vara lite glass och hemmagjord granola till frukost? Vilken bra start på dagen! Förbered granolan och nice creamen på helgen och njut av det till frukost hela veckan. Om du har barn så kommer du att vara väldigt poppis kan jag lova dig. Vem tackar nej till glass som frukost? Nice creamen gör du snabbt på ett kick på endast två ingredienser. Banan och jordgubbar. Du kan variera den fritt efter smak med allt från blåbär, mango, hallon eller andra goda frukter som du tycker om. Nedan kan du se hur jag gör granolan och glassen på min Youtubekanal. Jag jobbar med Bosch VitaPower blender 4. Fantastisk blender som är ett grymt bra verktyg i köket. Den är kraftfull, mixar snabbt ihop allt från is till smoothien, snygg att ha framme på köksbänken och rengör enkelt med ett knapptryck. Missa inte min tävling på Instagram där du kan vinna blendern, läs mer HÄR! och läs mer om blendern HÄR! 

Stor burk granola
5 dl grynblanding eller havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk kanel
2 dl kokosflingor
Ca 3-4 dl torkade frukter (mixa fritt efter smak, jag tog mango, mullbär och russin)
1 dl vatten
1 dl honung eller sirap
4-6 nice cream portioner
500-600 g frysta bär eller frukt (kiwi, mango, hallon, blåbär, jordgubbar osv, välj sort efter smak)
4 st mogna bananer (tänk på att använda riktigt mogna bananer, de ska gärna vara mjuka och bruna i skalet)

Gör såhär:
Granolan: Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Blanda ihop grynblanding eller havregryn, kanel, solrosfrön och pumpafrön i en bunke. Koka upp vatten, tillsätt sirap eller honung, blanda noga och häll över grynen. Blanda noga och fördela sedan grynen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 min. Rör runt efter halva tillagningstiden för att grynen ska rostas jämnt. Ha koll, grynen och fröna kan snabbt brännas vid. Ta ut från ugnen och låt svalna. Strö torkade frukter och kokos över. Blanda noga och förvara i en glasburk.

Nice Cream: Skala och skär bananerna i bitar. Lägg dem i fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten. Lägg fryst banan och frysta bär/frukt i Bosch Blender, kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 3-4 min. Öppna upp locket ibland och skrapa ner kanterna. Om massan känns för fast och svårarbetad kan du späda ut den med lite fruktjuice eller lime. Ställ i frysen en stund innan servering. Håller sig i frysen upp till 1 månad. Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close