Bakverk/ Efterrätt

Wienerpekan

Delikata wienerpekan med pekannötter och lönnsirap. Kladdiga, frasiga och söta med kolasmak. Lätta att göra och en riktig höjdare till fikat. Tänk på att använda lönnsirap för att få den härliga kolasmaken.
Fotor_144916458049378

8 st Wienerpekan
Deg:
8 st smördegsplattor
Fyllning:
100 g pekannötter
6 msk lönnsirap
3 msk socker
1 msk färskost (tex philadelphiaost)
Topping:
Pekannötter
Lönnsirap

Gör såhär:
Värm ugnen ugnen till 200°. Lägg 100 g pekannötter på en plåt och rosta mitt i ugnen i 5-7 min. Ta ut och låt svalna. Mixa alla ingredienser till fyllningen slät med en stavmixer eller matberedare. Ställ smeten i kylen i ca 10 min.

Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, skär sneda remsor (se bild). Du kan antingen skära många tunna remsor eller 3 tjocka ränder. Lägg ca 1 msk fyllning på varje platta och vik in remsorna, som en fläta. Se till att nypa dem ordentlig, annars öppnas dom upp i ugnen.

Värm ugnen till 225°. Pensla wienerbröden med vatten och strö på lite finhackad pekannötter (ej rostade). Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Ta ut, låt svalna på plåten och ringla över lönnsirap. Serevera!

Fotor_144916469426363 Fotor_144916474807676 Fotor_144916481479121 Fotor_144916485101119 Fotor_144916495985154

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Kristina
    03/12/2015 at 23:49

    Går dom att frysa in?

    • Reply
      Zeina
      04/12/2015 at 10:45

      Det går men de kommer inte att vara frasiga efter att du tinat upp dem 🙂

  • Reply
    Nora
    16/12/2015 at 17:04

    Hej
    Måste bara fråga. Jag älskar nämligen dom här, smakar dina samma som dom färdigköpta i affärerna?

    • Reply
      Zeina
      16/12/2015 at 21:24

      Hej hej
      Ja de smakar som de man köper. Super goda /Zeina

  • Reply
    Anna
    04/02/2016 at 07:33

    Hej!
    Funderar på att göra fyllningen kvällen innan, blir det lika bra?

    • Reply
      Zeina
      05/02/2016 at 16:24

      Det går jätte bra 🙂

  • Reply
    Hanna
    07/10/2019 at 13:21

    Hej! Tror du att man hade kunnat frysa in dom innan man kör dom i ugnen och sedan baka av dom när man vill?

    • Reply
      Zeina
      07/10/2019 at 15:15

      Bra fråga. Det borde kunna gå men har inte själv testat så är lite osäker på om det blir bra. Du får gärna berätta om du testar hur resultatet blev. Lycka till 😀

    Leave a Reply