Goda och krispiga brödskivor med pesto och en fräsch tomatsallad. Läckra att servera som förrätt eller som tillbehör vid maten. Jag serverade mina bruschetta bredvid en pastatårta, recept hittar du HÄR!
4-6 portioner
Brödet:
1 baguette- recept HÄR! eller färdigköpt
1 dl pesto
Tomattopping:
250 g körsbärstomat eller 2 tomater
0,5 finhackad röd lök
Ca 15 st färska basilika blad
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
Salt & peppar
Recept på bruschetta med vitlökssmör hittar du HÄR!
Gör såhär:
Hacka tomat, lök och basilikablad. Blanda samman alla ingredienser till tomattoppingen och ställ i kylen. Värm ugnen till 200°. Skär brödet i skivor. Bred pesto på brödet och baka mitt i ugnen i 10 min. Toppa brödskivorna med tomattopping och servera.