Brysselkål med vitlök och parmesan

Brysselkål är ett gott tillbehör till maten. Med parmesanost, vitlök, sirap och olivolja blir dom extra goda.

Brysselkål

4 portioner
500 g brysselkål
1 vitlöksklyfta
2-3 msk ljus sirap
0,5 dl olivolja
0,5 dl riven parmesan
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Ta bort de de yttersta bladen på kålen, skär bort skaften och dela sedan i mitten. Lägg i en skål och blanda med alla ingredienser. Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och servera som tillbehör till maten.

Tvättade, ansade och delade i mitten.
Tvättade och delade i mitten.
Blanda med alla ingredienser. Gott!
Blanda med alla ingredienser. Gott!
Lägg i en form och baka mitt i ugnen.
Lägg i en form och baka mitt i ugnen.
Mmmmm....
Mmmmm….

Join the Conversation

  1. Lotta says:

    Testade brysselkål med parmesan och vitlök idag. Helt galet gott! Det här kommer vi göra om – ofta

  2. Anonym says:

    Hej. Kan jag utesluta ljus sirap?

    1. Anonym says:

      Använd honung istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close