Bulgur är gott att servera till de flesta rätter. Byt ut riset till bulgur, servera med en god gryta eller till grillat. Lättlagat, mättande och gott. Kikärtor i gör bulgurn extra god!
4 portioner Bulgur
3 dl bulgur som är blandad med rostad vermicelli (finns att hittas i främst orientaliska livsmedelsbutiker)
1 gul lök
2 dl kokta kikärtor (kan uteslutas)
5 dl hett vatten
2 buljongtärningar av valfri sort
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk sjukryddor- recept finns HÄR!
Gör såhär:
Hacka löken strimlor.Hetta upp oljan och fräs löken tills den mjuknar och får färg. Vänd i bulgurn, kikärtorna, sjukryddor och smula i boljongtärningarna. Häll över hett vatten, det ska täcka bulgurn med 1 cm, blanda väl. Lägg ett lock på grytan och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt ångas långsamt i ca 15 min. Servera med ett gott tillbehör.