Cannelloni med färs

En krämig och riktigt smarrig cannelloni som påminner om lasagne, men snäppet godare. Jag gör min cannelloni med färska lasagneplattor för att det helt enkelt är lättare att fylla tycker jag. Detta är en extra krämig cannelloni  med extra allt på, inte en torr och tråkig! 
151

4 portioner Cannelloni
Fyllningen:
400 g färska lasagneplattor
500 g färs av valfri sort
1 lök
5-8 st champinjoner ( går att uteslutas)
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
1,5 msk torkad oregano och basilika (välj 1 sort eller blanda båda)
1 ägg
Tomatsåsen:
2 förpackningar finkrossad tomat (800 g)
2 dl vatten
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
1 tsk balsamvinäger eller socker
1 msk torkad oregano och basilika (välj 1 sort eller blanda båda)
Bechamelsås:
5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 krm riven muskotnöt (går att uteslutas)
Salt
50 g ost
Garnering:
100 riven ost

Gör såhär:
Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken och stek med några sekunder utan att bränna den. Häll i övriga ingredienser och låt puttra i ca 30 min med grytlocket på glänt. Fyllningen: hacka lök och champinjonerna. Stek löken mjuk och tillsätt sedan champinjonerna och fräs en stund till. Blanda med färs, örterna och pressad vitlök, stek tills köttet får färg. Krydda med salt och peppar, ställ åt sidan och låt svalna. När fyllningen svalnat blandar du i ägget ordentligt.

Lägg alla ingredienser till bechamelsåsen, förutom osten, i en kastrull och koka upp under omrörning. När såsen puttrat och tjocknat blandar du i osten, rör om tills den smälter. Sära lasagneplattorna från varandra och häll hett vatten över dem (ej kokhett), låt stå i ca 3-5 min så de mjunkar och blir lättare att rulla. Lägg ca 1,5 msk fyllning i en lasagneplatta och rulla från kortsidan. Häll tomatsåsen i en mellanstor ungsform och ställ cannellonin med skarven nedåt i formen. Häll över bechamelsåsen och slutligen den rivna osten. Täck formen väl med folie och baka mitt i ugnen på 200°. När det gått ca 20-30 min tar du bort folien och bakar i ytterliagre 10 min. Ta ut och servera med en sallad.
20150717_193120_Fotor20150717_194244_Fotor
123
14

Join the Conversation

  1. Fatima says:

    Seriöst?!! Du ska ha en egen tv kanal, du e sååå himla duktig o dina recept e fantastiska!!!! Ja e sååå glad att ja har hittat din hemsida, vill gärna se en kokbok snarast! Massor med lyckönskningar

    1. Zeina Author says:

      ÅÅÅHH! Du gjorde min dag precis 😀 TACK SÅ JÄTTE MYCKET!!! En stor kram till dig och åter tack. Mvh Zeina

  2. Liljana says:

    Jag är också glad att jag hittade din sida med massor av fantastiska recepter, du ger mig inspiration att börja laga mat igen. Önskar dig allt lycka i världen och så klart väntar vi också på boken

    1. Zeina Author says:

      Åh tack så hjärtligt. Det värmer att läsa 😀 Önskar dig en fantastiskt fin helg. Kram på dig 🙂

  3. Karin Gulliksson says:

    Hur långt kan man förbereda Cannelonin? Har gäster och vill göra så mycket som möjligt innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close