Dessa godbitar var så himla läckra! Tänk dig urgoda scones fyllda med massa ost, jalapeno och örter. När de kommer ut från ugnen penslas de med vitlökssmör. Underbara! Vi åt våra nybakade chilicheese scones med en fantastisk borccolisoppa, recept på den hittar du HÄR!
Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! så missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen.
10 st chilicheese scones
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g kallt smör
2 dl mjölk
2 dl riven cheddarost
Ca 1 dl hackad jalapeno
Ca 0,5 finhackade färska örter eller 1 msk torkade örter (välj fritt efter smak. Basilika, oregano, persilja osv funkar jättebra. Jag hade i persilja)
Pensling:
10 g smör
1 vitlöksklyfta
Recept på chilicheese snurror hittar du HÄR! och chilicheesebröd HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Blanda alla torra ingredienserna till sconesen, tillsätt smöret och smula degen. Gärna i en matberedare men det funkar även att jobba med händerna. Tillsätt mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Överarbeta inte degen. Tillsätt riven ost, jalapeno, örter och knåda snabbt ihop för hand en deg.
Dela degen i 10 bitar och forma små bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta sedan till bollarna. Baka mitt i ugnen i ca 15 min.
Smält smör och pressa i en vitlöksklyfta. Låt vitlöken bli ljummen i smöret. När du tar ut sconen från ugnen penslar du dem direkt med vitlökssmöret. Servera gärna direkt.