Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Utvalt

Chokladfudge- endast 2 ingredienser

Så enkelt men oj så gott. En len och god chokladfudge som smälter i munnen, den görs dessutom på nolltid och på endast 2 ingredienser. Bättre än så kan det inte bli. Du väljer själv om du vill tillsätta nötter, det är gott med lite crunch i fudgen. 

chokladfudge

Ca 40 bitar
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
300 g mörk choklad (70% eller 86%)
Valfri tillsättning:
1,5 dl grovhackade nötter, välj mellan valnötter, mandel, cashewnötter, pistagé eller jordnötter

Gör såhär:
Grovhacka nötterna om du ska ha det i och ställ åt sidan. Klä en form med bakpapper, ca 20×20 cm. Bryt choklad i bitar och lägg i en kastrull med kondenserad mjölk. Låt smälta på lägsta värme under ständig omrörning. När allting är smält vänder du i nötterna och häller sedan över smeten i en form. Ställ i kylen och låt stelna i kylen i ca 3 timmar eller längre. Skär upp i små bitar, ca 40 st och servera. Förvaras i kylen, hållbarhet i ca 10 dagar.

kondenserad-mjolk-397g-rainbow-1Fotor_144568916661619Fotor_144568931286382Fotor_144568935473145Fotor_144569183002214Fotor_144569190516921chokladfudge

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Emma
    24/10/2015 at 23:16

    Så himla enkelt! Det här måste jag prova! 😀

    • Reply
      Zeina
      25/10/2015 at 23:50

      Det är så himla gott också 😀

  • Reply
    Yvonne
    16/11/2015 at 20:05

    Om man vill göra den med ljus choklad eller vit choklad, ska man ta lika mycket choklad då? Tänkte på sötheten

    • Reply
      Zeina
      17/11/2015 at 00:11

      Hej,
      Ja det måste vara lika mängd choklad, annars stelnar inte fudgen. Det kommer dock bli väldigt sött. Med mörk choklad så smakar fudgen mjölkchoklad, så jag rekommenderar mörk för godast smak. Lycka till /Zeina 🙂

  • Reply
    Rebecca
    30/07/2016 at 09:05

    Hej!
    Hur länge kan man spara dem i kylskåp? Vi ska ha en stor fest och jag vill förbereda lite…

    Mvh,
    Rebecca

    • Reply
      Zeina
      31/07/2016 at 11:22

      Hej,
      Det står i receptet, 10 dagar 😀 Hoppas att ni får en fin fest. Lycka till. Kram

  • Reply
    Marita
    11/09/2020 at 19:21

    Nu har jag smeten i kylskåp så snart ska det smakas av . Mycket enkelt att tillreda hoppas nu att det smakar med.

  • Reply
    Marita
    28/09/2020 at 19:00

    Det blev jättegott. Hade med mig till jobbet och där tog bitarna slut bums.

  • Leave a Reply