Stora, maffiga och saftiga chokladmuffins med chokladbitar i, för att göra det hela ännu godare toppas dem med chokladfrosting. Något för den som verkligen älskar choklad! Receptet på muffinsen är på mina mycket populära amerikanska chokladmuffins, jag piffade bara upp dem med frosting. Jag serverade dessa godbitar när jag fick gäster och jag bakade även semlor bredvid. Vilken succéfika det blev!
12 st stora muffins
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl rapsolja
3 dl mjölk
Chokladfrosting:
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Topping:
Jordgubbar
Recept på semlorna som finns med på bild hittar du HÄR!
Gör såhär:
Muffinsen: Värm ugnen till 200°. Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinspapper. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slickepott tills det blir en jämn smet. Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka dem inte mer än nödvändigt. Låt kallna helt i plåten innan du har frostig på.
Chokladfrostingen: Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Häll sedan i 1 dl av grädden, vispa några sekunder tills det blir ordentligt blandat och klumpfri kräm. Häll i resten av grädden och vispa den fluffig. Lägg i en spritspåse och spritsa frostingen fint på muffinsen. Toppa med jordgubbar!
Ursäkta mig men detta recept var verkligen inte bra. Alldeles för mycket mjöl. Varför saknas det salt? Och varför saknas det smör? Och chokladgrädde kan inte kallas för frosting, då det är helt skilda saker. Otroligt tråkigt och smaklöst. Tyvärr!