Chokladpudding utan ägg

Den godaste och krämigaste chokladpuddingen någonsin helt utan ägg. Festligt, gott och enkelt att göra. De flesta puddingrecept innehåller äggulor men det har jag ersatt med smör och det blev kanoners! Chokladpudding serverar jag gärna när jag får gäster, de tilltalar de flesta, är enkelt att göra och går att förbereda dagen innan. Super nice!
Chokladpudding
IMG_0609

6 portioner
2,5 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
1/2 tsk salt (förstärker chokladsmaken)
1 liter mjölk (3% fetthalt)
4 msk smör

Gör såhär:
Lägg alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Innan du ställer kastrullen på värme rör du om en stund tills du känner med handvispen att majsstärkelsen inte ligger i botten av kastrullen, tar ca 30 sekunder. Ställ kastrullen på spisen med medelvärme på och rör om ständigt, när kakaon och majsstärkelsen lösts upp höjer du värmen. Sluta inte röra om, du vill inte att puddingen bränner sig i botten av kastrullen.

När puddingen börjar småkoka och tjockna sänker du värmen och fortsätter röra om i ca 3-4 min. Klicka i smöret, rör om lite till och häll sedan upp i 6 st glas. Låt svalna i rumstemperatur en stund och ställ sedan i kylen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar, gärna längre. Går att förbereda 1-2 dagar innan servering, förvara i kylen. Toppa gärna med vispad grädde, hackad choklad, nötter eller bär på toppen. YUMMI!
Chokladpudding
Chokladpudding

Join the Conversation

  1. Bosse Dahlqvist says:

    Hejsan.

    Jag gjorde din chokladpudding ikväll. Så otroligt enkel att göra och så otroligt god.
    Kommer absolut att göra den fler gånger.

  2. Sandra Hallberg says:

    Gör alltid det här receptet när vi ska äta chokladpudding. Enkelt och blir alltid gott! Perfekt att det är äggfritt då vår dotter har äggallergi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close