Crepes med en riktigt god och krämig fyllning på kyckling och champinjoner. En riktigt höjdare som smakar helt fantastiskt. Gott att serveras som vardagsmat eller vid bjudningar. Du kan förbereda fyllningen och pannkakorna dagen innan servering. Nästa dag är det bara att fylla pannkakorna och grädda dem, perfekt om man ska ha en bjudning och vill vara ute i god tid. Bli inte avskräckt av det långa receptet nedan, de är inte alls svåra att laga. Det är bara jag som har en tendens att skriva långa och tydliga beskrivningar. Recept på crepes med räkor hittar du HÄR!
Ca 10-12 crepes
Pannkakorna:
5 dl mjölk
3 dl mjöl
4 ägg
0.5 tsk salt
5 msk smält smör
Fyllningen:
10 st champinjoner
1 lök
15 g smör
0,5 dl vetemjöl
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 liten bunte finhackad persilja (torkad eller djupfryst funkar också bra)
2 msk soja (japansk eller kinesisk funkar bra)
Salt &Peppar
1,5 dl riven ost
Kycklingen
3 st stora kycklingfiléer (ca 650 g)
1,5 tsk grillkrydda
3/4 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Garnering:
2 dl riven ost
Recept på crepes med räkor hittar du HÄR!
Gör såhär:
Börja med att göra pannkakssmeten. Vispa mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt sedan ägg och salt, vispa lite till. Låt smeten stå och svälla i kylen 30-60 minuter, smeten klarar sig bra i kylen i ca 8 timmar innan användning. Vispa i smält smör innan pannkakorna gräddas. Hetta upp en stekpanna, smörj med lite smör med jämna mellanrum och grädda pannkakorna. De ska vara lite tjockare än klassiska tunna pannkakor.
Fyllningen: Krydda kycklingfiléer med alla kryddor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem på varje sida ca 4-5 min. Täck sedan stekpnann med ett lock och låt gotta sig några minuter på medelvärme tills de blir genomstekta och saftiga filéer, ca 10 min. När filéerna svalnat skär du dem i tjocka strimlor.
Hacka champinjonerna och fräs i en helt torr stekpanna på hög värme 2 min. Hacka löken i tärningar och blanda ner i stekpannan med smör och champinjonerna. Fräs tills löken mjuknar, vänd i mjölet, tillsätt grädde och mjölk, koka upp under omrörning tills stuvningen tjocknar. Sänk värmen, vänd i soja, persilja kyckling, salt & peppar. Låt sjuda 1 min och vänd sedan i osten och rör om tills den smälter. HIT kan du förbereda alla moment och tillaga rätten vid senare tillfälle. Håller sig i kylen till nästa dag. Smörj en ugnsform med smör. Lägg fyllning i en pannkaka och rulla sedan. Lägg i ungsformen med skarven nedåt. Garnera med riven ost. Värm ugnen till 200° och grädda mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och servera med sallad. MUMS!
Hej rätt så gott men du kan ju inte ha haft i 2 msk soya eller hur??
Jo 2 msk soja stämmer 🙂
Följde kanske inte receptet fullt ut utan gjorde större batch och använde K-johansvamp och kycklingfärs, men mycket gott och uppskattat av barn och vuxna i familjen! 🙂 Ville sätta en fin rating. men det verkar vara avaktiverat på hemsidan. Tack för inspiration!