Crepes med räkfyllning

Men hur gott är inte detta? Crêpes fyllda med handskalade räkor som fått gotta sig i en läcker blandning. Njut av denna lyxiga rätt som en förrätt eller en god lunch. Crêpes fyllda med kyckling hittar du HÄR!
25

Ca 10-12 crepes
Pannkakorna:
5 dl mjölk
3 dl mjöl
4 ägg
0.5 tsk salt
5 msk smält smör
Fyllning:
1000 g räkor med skal eller ca 400 g skalade räkor
2 dl cremé fraiche
1 dl majonnäs
1-2 tsk citronsaft från färsk citron
Ca 3 msk finhackad dill (färsk eller djupfryst)
Ca 3 msk finhackad gräslök (färsk eller djupfryst)
Salt & peppar

Gör såhär:
Börja med fyllningen. Jag rekommenderar räkor med skal som du själv skalar för godast smak. Blanda räkorna med övriga ingredienser till fyllningen, ställ i kylen en stund innan servering.

Pannkakorna- Vispa mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt sedan ägg och salt, vispa lite till. Låt smeten stå och svälla i kylen 30-60 minuter, smeten klarar sig bra i kylen i ca 8 timmar innan användning. Vispa i smält smör innan pannkakorna gräddas. Hetta upp en stekpanna, smörj med lite smör med jämna mellanrum och grädda pannkakorna. De ska vara lite tjockare än klassiska tunna pannkakor. Fyll en pannkaka med räkfyllning och servera med sallad. Ljuvligt!
Crepes

Join the Conversation

  1. Johan Fredin says:

    Det här var RIKTIGT gott. Tror jag tog lite onödigt mycket fyllning till varje pannkaka (det blev bara 9 st) men det blev de inte sämre av. Tvärt om. Och mätta blev vi, både frun och jag. (Räckte till lunchlådor också)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close