Curtido- El salvadoransk vitkålssallad

Smarrig vitkålssallad på el salvadoransk vis. Påminner en aning om pizzasallad och är en klassiker att servera tilll pupusas. Eller varför inte till fredagstacosen? Curtido klarar sig fint i kylen upp till sju dagar.

6-8 portioner
2 st morötter
600 g vitkål
1 liten rödlök
2 st färska jalapeno eller grön chili (valfritt)
1,5 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 tsk torkad oregano
2 krm svartpeppar
1,5 tsk salt

Gör såhär:
Strimla kålen, riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, hacka löken i tunna strimlor och finhacka chilin. Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt oregano, salt, peppar och blanda. Koka upp vatten, tillsätt vinäger och låt puttra nån sekund. Häll sedan den heta vätskan över grönsakerna och blanda noga. Lägg grönsakerna i en burk eller behåll i skålen. Låt stå och kallna några timmar. Servera gärna med pupusas. Salladen klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.

Join the Conversation

  1. Sarah says:

    Hej! Vad kan man använda istället för vitvinsvinäger?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close