Åh, tänk att något så enkelt kan vara SÅ GOTT! En len och krämig fetaostkräm som du gör på nolltid med bara 2 ingredienser. Underbar att bre den på mackan, ha som en god dippa till grönsaksstavar och som tillbehör till grillat. Eller varför inte lyxa till det lite extra med en riktigt läcker bruschetta? Du kan smaksätta dippan med allt från vitlök, chili, örter, peppar eller behålla den neutral. Välj din favorit fetost och mixa den krämig… mmmm!
1 liten skål fetaostkräm
150 g fetaost
100 g färskost (tex philadelphiaost)
Frivillig smaksättning:
0,5 pressad vitlök
0,5 dl finhackade örter
Chili, peppar, oliver osv
Serveringsförslag:
Bruschetta- recept HÄR!
Smula fetaosten i en matberedare eller mixer, blanda med färskosten. Mixa några varva, öppna mixern och skrapa ner kanterna några gånger och mixa tills du får en helt slät kräm. Det tar ca 1 min att mixa krämen. Tillsätt eventuellt smaksättning och mixa lite till. Servera krämen direkt eller förvara i kylen fram till servering. Krämen stelnar när den fått stå i kylen. Du kan ringla över olivolja eller strö på örter vid servering. Så himla enkelt men oj så gott!