Fugazza- Inbakad argentinsk pizza

Inbakad argentinsk pizza fylld med massa ost och toppad lök. Ljuvligt god! Om man gillar hetta är det fantastiskt gott att ha jalapeno i fyllningen. Detta är den perfekta pizzan för ostälskaren.

Se steg för steg hur jag gör min pizza HÄR!

1 stor pizza eller 2 mindre
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker
Fyllning:
200 g riven ost (läs tips nedan)
100 g riven cheddarost (eller någon annan ost som du gillar)
1 st mozzarella
Topping:
2 st gula lökar (läs tips nedan)
Ca 1,5 tsk oregano
2-3 msk olivolja
TIPS! Använd en ost med skarp smak som tex västerbottensost. Det är väldigt gott att ha jalapeno i fyllningen om man gillar hetta. Löken ska läggas rå på pizzan men man kan även steka den innan om man vill ha en mildare löksmak.

Gör såhär:
Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och knåda ordentligt i några minuter. Gärna i 10 min i bakmaskin. Mjöla bunken, täck med plast och låt degen jäsa i rumstemperatur i 60 min eller i kylen över natten. När degen har jäst klart delar du den i 2 bitar om du ska göra en stor pizza eller i 4 delar om du ska göra 2 mindre. Forma degbitarna till bollar, täck med en bakduk och låt vila i 15 min.

Värm ugnen till 225°. Mjöla ett bakbord, kavla ut en degbit till en rund pizza, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg riven ost över degen, smula mozzarella över, toppa med mer riven ost. Kavla ut en degbit och lägg det över pizzan. Nyp kanterna ordentligt.

Toppa pizzan med lök, oregano och avsluta med att ringla olivolja över. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 15-17 min, tills pizzan får en fin färg och blir genomgräddad. Servera genast och njut!

Join the Conversation

  1. denna pizza kallas fugazzeta. Fugazzan har inte två massor, det är en pizza med lök och lite parmesanost, utan sås, du kan också lägga mozzarella på den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close