Lättlagad och mycket god albansk vitkålsgryta. Allting tillagas smidigt i en och samma gryta. Servera gärna grytan med en bit bröd och njut!
6 portioner
800 g grytkött (jag använder högrev)
1 vitkålshuvud (ca 1,5 kg)
2 st gula lökar
400 g krossad tomat
3-4 msk tomatpure
1 msk paprikapulver
2 st lagerblad
Salt & peppar
Ca 6 dl vatten
Olja till stekning
Gör såhär:
Hacka lök i tärningar. Hacka köttet i bitar. Hacka vitkålen i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Vänd i köttet och stek tills köttet får färg. Krydda med paprikapulver, salt och peppar, tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, vatten, lagerblad och låt köttet småkoka under lock i ca 30-40 min.
Lägg kålen i grytan, blanda varsamt, lägg ett lock på grytan och låt allting puttra i ca 1,5 h. Rör om i grytan med jämna mellanrum, tillsätt eventuellt mer vatten vid behov. Servera gärna med bröd.
Du e bäst
Tror du går att göra vegetarisk på något vis?