En läcker spansk tapasrätter med vitlöksfrästa räkor smaksatta med chili. Doppa en bid bröd i chilioljan och fiska upp en räka. Njut av gambas pil pil som en aptitretare eller som tillbehör vid maten. Du svänger enkelt ihop rätten på några minuter.
4 mindre portioner eller 2 stora portioner
800 g skalade MSC-märkta vannameiräkor
2 dl olivolja
6-8 st vitlöksklyftor
2-3 tsk chiliflakes (minska mängd för mindre hetta)
2,5 tsk paprikapulver
Liten knippe persilja
Salt
Serveringsförslag:
Baguette
Citron
Gör såhär:
Hacka vitlök och persilja fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs vitlök med chiliflakes på medelhög värme i ca 1-2 min under omrörning. Vänd i räkorna, strö paprikapulver över. Stek räkorna i ca 3-4 min. Strö persilja över, smaka med salt och pressa citron över vid servering. Servera med bröd och njut!