Gambas Pil Pil-Spanska vitlöksräkor med chili

En läcker spansk tapasrätter med vitlöksfrästa räkor smaksatta med chili. Doppa en bid bröd i chilioljan och fiska upp en räka. Njut av gambas pil pil som en aptitretare eller som tillbehör vid maten. Du svänger enkelt ihop rätten på några minuter.

4 mindre portioner eller 2 stora portioner 
800 g skalade MSC-märkta vannameiräkor
2 dl olivolja
6-8 st vitlöksklyftor
2-3 tsk chiliflakes (minska mängd för mindre hetta)
2,5 tsk paprikapulver
Liten knippe persilja
Salt
Serveringsförslag:
Baguette
Citron

Gör såhär:
Hacka vitlök och persilja fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs vitlök med chiliflakes på medelhög värme i ca 1-2 min under omrörning. Vänd i räkorna, strö paprikapulver över.  Stek räkorna i ca 3-4 min. Strö persilja över, smaka med salt och pressa citron över vid servering. Servera med bröd och njut!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close