Grenadir mars- Pastarätt från Balkan

Enkel och lättlagad fattigmansmat från Balkan. Denna rätt sägs ursprungligen komma från Kroatien. Trots all sin enkelhet är grenadir mars supergod!
4 portioner
500 g potatis (fast sort)
1 gul lök
300 g pasta (jag har använt en pastasort som heter fiori)
2 tsk paprikapulver
Olja till stekning
Salt & peppar
Garnering:
Bacon (jag har använt vegetarisk bacon)

Gör såhär:
Skala och dela potatisarna i halvor. Koka potatisarna mjuka och sila av. Hacka lök i små strimlor eller tärningar. Koka pastan al dente i saltat vatten, precis innan du silar av pastan tar du tillvara på ca 2 dl av pastans kokvatten. Pastavattnet innehåller stärkelse från pastan, det kommer att göra rätten krämig.

Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg. Vänd i kokt potatis, paprikapulver och stek lite till. Mosa potatisen lite lätt och slarvigt, det ska inte bli potatismos.

Vänd pastan, pastavattnet, salt och peppar. Blanda och fräs allting lite snabbt. Lägg upp på ett fat och toppa med knaperstekt bacon. Du kan även ringla lite olivolja över vid servering. Enklare än så blir det inte. Smaklig måltid!

Join the Conversation

  1. Sara Larsson says:

    Jag tog 300g okokt pasta och det blev på tok för mycket mat! Gör inte som jag…

  2. Alexandra says:

    Så glad jag blev att se recept på Grenadir, vi hade det varje vecka när jag växte upp i dåvarande Tjeckoslovakien.Undrade alltid var har mor hittat receptet.Till serverades inlagd gurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close