Läckra grönsaksbiffar med potatis och morot. Goda att servera med sallad och pitabröd.
Grönsaksbiffar, ca 15 st
6 stora kokta potatisar,helst mjöliga
2 kokta morötter
2 finhackade lökar
3 ägg
0,5 tsk gurkmeja
1 dl ströbröd
Ca 0,5-1 dl vetemjöl
0,5 tsk Peppar
1 tsk Curry
Salt & peppar
0,5 dl finhackad persilja
Gör såhär:
Mosa potatis och morot. Stek löken i olja tillsammans med gurkmejan. Blanda sedan alla ingredienser, smaka, krydda eventuellt mer. Låt stå och svälla en stund i kylen, Ca 10 min. Om du tycker att röran är för lös, tillsätt då lite mer mjöl eller potatismjöl. Smeten är ganska kladdig men biffarna stelnar när man steker dem. Ta en matsked och lägg en klick potatisröran i handen, forma till en biff och stek i olja, medelvärme. Fukta handen lätt då och då för att lättare forma biffarna. Stek i ca 4 minuter på varje sida, vänd inte biffarna för ofta, helst bara 1 gång så de inte går sönder när man steker dem.
Servera med pitabröd, grönsaker, ajvar eller hummus. Jag åt mina med mango pickel som är en stark röra. Mango pickel är inlagd mango i en kryddig och smakrik blandning. Innehåller mango, bokhornsklöver, gurkmeja, vinäger, chili, senap och olja. Man hittar den i de flesta affärer med välsorterade produkter. Den finns i olika förpackningar men vanligast är i en lång glasflaska. Äts mycket i Indien och Mellanöstern som en smakförhöjare till maten.