Denna fantastiskt goda hasselnötstårta slänger du ihop på några minuter! Helt fri från mjöl och superenkel att baka.
Ca 8 bitar
Tårtbotten:
200 g hasselnötter
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
Förslag på garnering:
3 dl vispgrädde
Jordgubbar
2 pkt dubbeldaim
Värm ugnen till 200°. Lägg hassenötterna i en matberedare och kör några varv tills de blir finhackade. Lägg socker, hasselnötterna, vaniljsocker och ägg i en bunke. Vispa med elvisp ca 1-2 min tills du får en ljus och fluffig smet. Lägg ett bakpapper i botten på en springform med löstagbar kant, ca 24 cm, häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna i formen. Spritsa grädden snyggt på tårtan, toppa med krossad daim och jordgubbar! Lättare och godare än så kan det inte bli!
Ser jättegott ut – det ska jag prova 🙂
Den är verkligen god. Hoppas att du blir nöjd med resultatet. Lycka till 🙂 Mvh Zeina
Ser jättegod ut! En liten undran bara, hur blir den i konsistensen utan smör?
Tack 🙂
Den blir jättefin i konsistensen, lite som maräng fast mindre frasigt
Skulle man kunna göra två bottnar för en högre tårta? Eller blir det “för mycket” med två bottnar? Om inte, vad skulle du rekommendera att man har emellan bottnarna?
Det går jättebra att göra 2 bottnar. Jag rekommenderar något syrligt och fräscht för att bryta av sötman. Kanske hallonmousse eller lättvispad grädde och bär:-D
Tack! Kommer nog att testa!
Hej Zeina, om man ska använda den springform med 26cm i diametern istället för 24cm, hur bör man justera tiden man gräddar den?
Jag tycker att det är svårt att veta eftersom jag inte gjort en sådan här botten förut.
Hej! Undrar om du tror att det går att dubbla receptet för att istället göra i långpanna? Och undrar om du provat att göra med äggersättning någongång?
Hej Zeina!
Använder man hasselnötter med skal eller utan till denna tårta? Ibland i vissa recept så måste man ju skala bort det bruna skalet.