Denna turkiska maträtt är SÅÅÅ god. Saftiga biffar som viks in i auberginepaket och som sen tillagas i tomatsås. Underbart när alla smaker blandas samman. Jag serverar min islim kebab med risoni pilaff, ljuvligt! Kan även serveras med ris, bulgur eller bröd.
Recept på risoni pilaff hittar du HÄR!
4 portioner
3 st aubergine
Ca 8 st cocktailtomater
2 st sivri (kan bytas ut mot färsk chili eller paprika)
Biffarna:
400 g köttfärs
1 riven eller finhackad gul lök
1 ägg
0,5 dl ströbröd
Ca 0,5 dl finhackad persilja
Svartpeppar & salt
Tomatsås:
2 msk tomatpuré
5 dl kokhett vatten
1 grönsaksbuljontärning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Risoni pilaff
Fler läckra kebabrecept hittar du HÄR!
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till biffarna och låt färsen stå i 10 min. Fukta händerna lätt, forma stora runda köttbullar, platta sedan ut köttbullarna lite. Ställ biffarna åt sidan.
Skär auberginerna till tunna skivor på längden. Hetta upp olja och fritera aubergineskivorna gyllene, ca 2 min på varje sida. Låt rinna av ordentligt på papper. Stek biffarna i samma olja som du stekt auberginerna tills de får färg runt om, de behöver inte bli genomstekta, det är ok om de är lite råa i mitten.
Lägg två aubergineskivor på varandra och forma dem till ett kryss. Lägg en biff i mitten och vik sedan ihop ett paket. Skär coktailtomaterna i mitten, dela sivri i små bitar. Lägg en bit sivri och tomahalva på auberginepaketet. Stick sedan en tandpetare genom tomaten och tryck ner den en bit.
Värm ugnen till 175°. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och häll den över biffarna. Tillaga biffarna mitt i ugnen i ca 20-30 min. Servera gärna med pilaff och sallad. Ris, bröd eller bulgur passar även mycket bra bredvid.
Dom godaste recepten har prövat några stycken så gott:-)
Den här rätten är galet god, underbar matblogg!,