Denna turkiska maträtt är SÅÅÅ god. Saftiga biffar som viks in i auberginepaket och som sen tillagas i tomatsås. Underbart när alla smaker blandas samman. Jag serverar min islim kebab med risonipilaff, ljuvligt! Kan även serveras med ris, bulgur eller bröd.
6 portioner
4 st aubergine
Ca 8 st cocktailtomater
2 st sivri (kan bytas ut mot färsk chili eller paprika)
Rapsolja till stekning
Biffarna:
400 g köttfärs
1 riven eller finhackad gul lök
1 ägg
0,5 dl ströbröd
Ca 0,5 dl finhackad persilja
2 tsk paprikapulver
Svartpeppar & salt
Tomatsås:
2 msk tomatpuré
5 dl kokhett vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Risoni pilaff
Gör såhär:
Värm ugnen till 225 grader, varmluftsugn. Skär auberginerna till tunna skivor på längden. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med rapsolja och tillaga i ca 12-15 min.
Blanda alla ingredienser till biffarna och låt färsen stå i 10 min. Fukta händerna lätt, forma stora runda köttbullar, platta sedan ut köttbullarna lite.
Lägg två aubergineskivor på varandra och forma dem till ett kryss. Lägg en biff i mitten och vik sedan ihop ett paket. Skär coktailtomaterna i mitten, dela sivri i små bitar. Lägg en bit sivri och tomahalva på auberginepaketet. Stick sedan en tandpetare genom tomaten och tryck ner den en bit.
Värm ugnen till 200 grader, över och undervärme. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och häll den över biffarna. Tillaga biffarna mitt i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med ris, bulgur, bröd, pasta eller sallad passar även mycket bra till.
Dom godaste recepten har prövat några stycken så gott:-)
Den här rätten är galet god, underbar matblogg!,