Ostrullar

Frasiga ostrullar som är ett givet tillbehör på mezzabordet. Goda att servera som en förrätt eller som tillbehör maten. Ett givet tillbehör på mezzabordet. Recept på borekrullar med köttfärs hittar du HÄR!

Ca 25 st ostrullar
350 g yufkadeg (se bild för tips) eller 500 filodeg
300 g fetaost
150 g riven ost
1,5 msk torkad mynta
1 dl finhackad persilja
1 tsk paprika- eller chilipulver
Smet för att hålla ihop rullen med (kan ersättas med ägg):
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Stekning:
Rapsolja
TIPS! Yufkadegen hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker i kyldisken.
Borekrullar med köttfärs- recept HÄR!

Gör såhär:
Smula fetaosten och blanda med resten av ingredienserna. Jag använder yufkadeg för att jag tycker att den är enklast att jobba med. Använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Tänk på att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning.

Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta ska du använda som “klister” för att hålla ihop rullen vid stekning. Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen. Stapla rullarna på en tallrik, ställ inte dem för tätt ihop. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 2 min på varje sida. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på papper och servera varma eller kalla. De är goda att serveras som en del av en buffé, bredvid soppan, som en förrätt eller med sallad.BorekFotor_145763222463532Fotor_145763258624738BorekBorekBorekOstrullar

4

Join the Conversation

  1. Kattis says:

    Hej hej.
    Dessa är så fina. Tänkte ha det på bordet till babyshower. Kan jag grilla dem istället för steka. Hur gör man då. Tacksam för svar.
    Kramar till dig. Kattis

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det funkar jättebra att grilla dem 😀
      Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga dem mitt i ugnen på 200° tills de blir frasiga, ca 10 min. Kram

  2. Elena says:

    Hej!jag älskar ostrullar! Går det att göra ostrullarna i ugnen? Tack för receptet!

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det går jättebra att göra dem i ugnen. Kram

  3. Hej Kan man frysa in dessa? Annars hur långt innan kan man göra de?

    1. Undrar också om de går att frysa!

  4. Hej.
    Jag undrade lite om produkter du använder, vart hittar du ingredienserna så de blir så äkta som möjligt? Handlar du på luco food och abdos?

  5. Hej.
    Vad för riven ost ska man ha i ? Menar du gul hushållsost?
    Kan man ha mozzarella oxå i ?

    1. Zeina Author says:

      Du väljer själv vilken ost du vill ha. Alla ostsorter funkar alldeles utmärkt, även mozzarella.
      Jag brukar ta en ost med skarp smak och riva själv.

  6. Hej! Får alltid komplimanger när jag serverar dessa! Tack.
    Går det att rulla dem dagen innan och steka dem samma dag ellet måste de stekas så fort man har rullat dem?

    1. Cassandra Hedqvist says:

      Undrar samma…!

  7. Kerstin says:

    Hur blir det om jag tar vårrulledeg istället?

  8. Nerjes says:

    Hej! Går dessa att frysa?

  9. Sandra says:

    Yufkadegen faller alltid sönder direkt från förpackningen för mig. Har fuktad kökshandduk över under tillberedandet men degen bara går sönder. Har du några tips där?

  10. Går det att frysa in de? Amnars hur länge kan man förvara de rullade i kylen?

  11. Cecilia Gustavsson says:

    Hej!
    Hoppas du mår bra och måste säga att jag älskar allt du gör Zeina, sån passion och otroliga recept ☺️

    Min fråga, kan man göra dem här och lägga dem i frysen tills man ska ha gästerna?

  12. Mariam says:

    Hej vad kan man använda för deg är man är gluten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close