Kinesiska smördegspiroger med färs och curry

Frasiga smördegspiroger med smak av curry! Supergoda och enkla att göra. Allra godast är pirogerna nygräddade och varma men dom kan även avnjutas kalla! Servera som en hel måltid eller på buffén.

10 st piroger
Ca 450 g smördeg (jag använder små färdigkavlade smördegsplattor)
300 g färs (valfri sort, kött eller vegofärs)
2 gula lökar
2 tsk gul curry
1 tsk gurkmeja
1 msk socker (kan ersättas med honung)
2 msk soja (japanska eller kinesisk soja. Jag använder japansk)
1 tsk majsstärkelse
2 msk vatten
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning
Pensling och garnering:
Ägg
Sesamfrön

Serveringsförslag (valfritt):
Sriracha
Lime, salladslök och koriander/persilja 

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i färs, curry och gurkmeja, stek under omrörning tills färsen får färg och smular sig.

Späd ut 1 tsk majsstärkelse med 2 msk vatten och vänd ner i färsen. Stek under omrörning på medelhög värme. Vänd sedan i socker, soja, salt och peppar. Fräs allting noga, dra bort färsen från värmen och låt svalna.

Värm ungen till 200°, över och undervärme. Lägg en klick fyllning på en smördegsplatta. Vik ihop smördegen tills du får en triangel. Nyp ihop kanterna ordentligt med en gaffel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla smördegen med ägg och strö sesam över. Baka pirogerna gyllene och frasiga mitt i ugnen i 17-20 min. Servera nygräddade och varma eller kalla.

Join the Conversation

  1. Silvia Hegg says:

    Åh barndom från Hong Kong, Singapore, Malaysia vi kallar rätten för Curry Puff skall testa snarast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close