Lahmacun med tunnbröd

Köttfärspizza är en mycket populär rätt i hela Mellanöstern som kan tillagas på olika sätt. Detta är den turkiska varianten med god och kryddig färs som traditionellt bakas i ugn med en tunt kavlad pizzadeg. Här har jag fuskat med tunnbröd, då går det hela snabbt på ett kick och det blir supergott!

8 st Lahmacun
8 st tunnbröd
Fyllning
Ca 600 g köttfärs
1 stor lök
2 sivri (turkisk paprika) eller 1 vanlig grön paprika
3 st tomater
1 liten bunt persilja
1 msk paprikapuré
1,5 tsk tomatpuré
0,5 dl olja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
1 skål persiljesallad
1 stor knippe slätbladiga persilja
2 rödlök
2 msk sumak
1-2 citron (justera mängd efter smak)
Salt
Citron att pressa över
Valfria grönsaker bredvid som tex tomat, lök, oliver, persilja, picklade grönsaker

Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen. Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund. Värm ugnen till 225°, över och under värme.

Lägg ett tunnbröd på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över hela brödet, tryck ut fyllningen med fingrarna och snåla inte med fyllningen, den krymper ihop i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min, tills färsen är klar och bröden fått frasiga kanter.

Persiljesalladen: Skär löken i tunna strimlor. Blanda lök och sumak, arbeta försiktigt in sumaken i löken med händerna. Ställ åt sidan. Tvätta persiljan och finhacka den. Blanda sedan lök, persilja, salt och citron. Smaka av och justera syran efter smak, salladen ska ha en fräsch och syrlig smak.

Join the Conversation

  1. Nassim Arshadi says:

    Hej ❤️
    Kan man göra det en dag innan man ska bjuda på detta? Med vänlig hälsning, Nassim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close