Kall Kycklingröra med curry

En kall kycklingröra med currysmak som passar perfekt till bakad potatis eller som fyllning i baguetter. Jag gör röran från scratch och grillar kycklingen själv. Det godaste kycklingröran jag någonsin smakat.

4 portioner kycklingröra
Röran:
3 st stora kycklingfiléer (ca 650 g)
3 dl cremé fraiche (valfri fetthalt)
2 dl majonäs
1 röd paprika, finhackad
0,5 dl finhackad rödlök eller purjolök
2 tsk curry
0,5 tsk paprika pulver
3/4 tsk gurkmeja (för den fina gula färgens skull)
Salt & peppar efter smak (gärna örtsalt)
Kryddor till grillad kyckling:
1,5 tsk grillkrydda
1 tsk curry
3/4 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Recept på bakad potatis hittar du HÄR! 
Recept på tunnbröd hittar du HÄR!

Ovan ser de steg för steg hur jag lagar röran

Gör såhär:
Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen. Ställ åt sidan medan du blandar ihop röran. Blanda majonäs, cremé fraiche och kryddorna till röran ordentligt. Tillsätt hackad paprika och lök, ställ sedan i kylen.

Hetta upp ugnen till 250° med grillfunktion på. Se till att ugnen blir ordentligt varm. Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme, ca 3 min på varje sida. Lägg sedan i en ugnsform och ta direkt in mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och låt tillagas i ca 20-25 min (tills kycklingen är genomstekt). Ta ut och täck genast med folie och låt stå i ca 15-20 min. Hacka sedan i tärningar och låt kallna helt. Blanda kycklingen med curryröran. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig i kylen upp till 2 dagar. Gott att ha i bakad potatis eller i baguetter.

Recept på brödet hittar du HÄR!

Join the Conversation

  1. Camilla says:

    Supergott tack för ännu ett gott recept. Mycket smak men inte för starkt så passade båda barnen 1 & 4.

  2. Maria says:

    Hej zeina! Vad menar du med klappa kryddorna med handen? Eller undersidan av en sked så att det fastnar? Vill verkligen testa denna röra men förstår inte riktigt… känner mig väldigt förvirrad då jag inte lyckas förstå. Hoppas du svarar, älskar dina recept!!

    1. Susanne says:

      För att kryddorna ska fastna Ordentligt på köttet. Typ ~slå in dem~ med handen så de trycks fast i köttet o inte rasar bort vid stekningen.

  3. Nelly says:

    Så bra recept Zeina!! Alla i familjen älskade den. Rekommenderas verkligen!

  4. Camilla says:

    Jättegott! Vi åt det tillsammans med sallad i pitabröd.

  5. Godaste röran man kan göra
    Suuuuuper gott!! Gjort det flera gånger och kommer stå på min meny ofta. Super enkelt för fest och liten tilltugg. Jag undrsr om det skulle bli gott som smörgåstårta!??

  6. Maggan says:

    Var perfekt att blanda i ett par torra kycklingfiléer som gått för länge i ugnen som knappt gick att äta hela. Finhackade dem och adderade även en burk annans. Toppen!

  7. Natyleen says:

    Ogillade att det var för mycket löksmak, den tog över totalt.

  8. Sabina says:

    Så gott!!! Min första röra och det gick så bra!!! Mums!

  9. Ett annat av mina favoritrecept från Zeinas Kitchen! Brukar köpa på mig ändbitar av påläggskyckling, fina bitar, inget pressat sk*t. Finns alltid sådana bitar i frysen och resten brukar alltid finnas i kylen. Supergott i bakpotatis!

  10. hej zeina !
    jag har bjudet folk på middag 🙂 vad kan man laga bredvid detta tycker du ? ska göra kycklingröran med potatis och bröd men tänkte på ytterligare en rätt kanske ? gästerna kommer ursprungligen från Albanien .

  11. Fredrik says:

    Mycket bra recept att ha som en grund, jag säger som Mannerström att recept går bra att ändra i så det passar en själv. Jag tärnar kycklingen och steker den klart i pannan. Jag har även i en matsked mango chutney samt en näve druvor som jag delat i fyra delar i röran. Mycket gott recept!

    1. Låter galet gott. Testar den mer än gärna. Tack för att du delar med dej. och tack Zeina för dina goda och lättlagade recept. Denna röran är verkligen en favorit här hemma.

  12. Merita says:

    Hei elsker dine oppskrift. Kjekt att se når du legger ut litt oppskrift fra Balkan mat . Er selv derifra og med glede så prøver jeg oxå någon av dina.
    Heia heia så på og fortsett del med verden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close