Kardemummabullar med äpple

Det här mina vänner är en DRÖMBULLE! Stor, maffig, saftig fylld med både kardemummasmör och äppelmos. Ljuvliga! Jag bakar dom i en muffinsplåt för att få dom sådär härligt “toppiga” i mitten men det funkar förstås alldeles utmärkt att baka dom i en vanlig plåt.

12 st maffiga bullar
Degen:

20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
3 dl ljummen mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
Ca 8-9 dl vetemjöl special
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 tsk stötta kardemummakärnor
3/4 dl brunt farin socker strö (strösocker funkar också)
1 tsk majsstärkelse
Ca 12 msk äppelmos
Pensling:
Ägg
Topping (valfritt):
Florsocker
Bär

Gör såhär:
Börja med degen. Lös upp jästen med ljummen mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och knåda den smidig, gärna i bakmaskin i ca 10 min. Låt degen vila i 5 min (den behöver inte jäsas).

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen förutom äppelmos. Klä en muffinsplåt med bullpapper. Kavla ut degen till en rektangulär platta, 50×40 cm. Bred fyllningen jämnt över degen och rulla från långsidan. Skär ut 12 st bullar. Lägg i muffinsformen. Gör en grop med fingret mitt i bullen. Lägg ca 1 msk äppelmos i bullen. Täck bullarna med plast och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Pensla bullarna med ägg. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Låt bullarna svalna, pudra med florsocker och toppa med bär.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close