Extra hög och saftig kärleksmums. Helt klart den godaste kakan att servera till fikat!
20 superstora bitar eller 30 mellanstora
300 g smör
7 st ägg
6 dl strösocker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
4,5 tsk bakpulver
Glasyr:
75 g smör
0,5 dl kaffe
0,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering:
1,5 dl kokosflingor
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i smör och mjölk och blanda försiktigt allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna lite, förbered under tiden glasyren.
Glasyr: Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingorna. Låt stå tills glassyren stelnar.
Sååå god kaka!! Tack!
Vad menas med kaffe?
Färdigt kokt kaffe som svalnat eller pulver kaffe?
Tack för svar!
Glöm inte ha i lite salt ♡
Www
Dina recept är helt fantastiska. Tack för alla tips och ideer.