Matig och syrlig kikärtssallad som kan varieras i det oändliga! Ha i de grönsaker du har hemma och tycker om. Salladen kan avnjutas som en aptitretare eller som tillbehör vid maten.
4 portioner
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 rödlök
1 röd paprika (skivor)
1 röd chili (valfritt)
1 knippe slätbladiga persilja
1 liten näve färsk mynta eller 2 tsk torkad mynta (valfritt)
Ca 200 g tomat (valfri tomatsort, jag tog körsbärstomater)
3 msk granatäppelsirap (kan uteslutas eller ersättas med balsamico)
1-2 citron (justera syra efter smak)
Ca 0,5 dl Olivolja
1 msk sumak (kan uteslutas)
Salt
Recept på bönsallad hittar du HÄR!
Gör såhär:
Skölj kikärtorna och låt rinna av i en sil. Hacka lök i tunna strimlor, tomaterna i klyftor, paprika i tärningar, finhacka persilja, mynta och chili. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda. Servera direkt eller låt gotta sig i kylen en stund innan servering.