Kladdkaka med smak av cheesecake. Kladdkakan smaksätts med färskost och hallon. Ljuvligt gott och fräscht. Lite lättvispad grädde på toppen är verkligen pricken över i:et!
Ca 10-12 bitar
Färskosttopping:
150 g förskost
2 st äggulor
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
Kladdkakan:
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 g smör
1,5 dl mjöl
1/2 tsk salt
125 g färska hallon
Servering:
Grädde
Florsocker
Färska hallon (valfritt)
Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader, över och undervärme. Blanda ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker med en handvisp tills du får en slät och klumpfri smet.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda ihop torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner det med äggen Tillsätt smält smör och blanda försiktigt med en slickepott. Klä en springform, ca 28 cm, med ett bakplåtspapper. Häll över chokladsmeten. Klicka färskostblandingen jämnt över kakan. Blanda försiktig med en gaffel. Lägg hallon jämnt över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 min. Låt kakan kallna. Garnera med hallon, pudra med florsocker och servera med grädde.
Hi,
My name is Maria, I represent Vidvero.io – a digital Ad Agency.
We have our own ad player, which by placing on your site can help you monetize the whole traffic and generate a high additional profit.
We work with all geo’s, desktop and mobile.
Should I send you more details?
Hello
I’ve sent you an email about our partnership. And I wonder what will be the next step in our communication?
Do keep in touch)
Men gud så gott detta låter. Tänk ändå vad gott det är med bakat.
Färskost smeten blev rinnig för mig . Använder Arlas naturell, är det någon speciell man ska ha?
Min blev oxå för lös. Jag använde philadelphia. Undrar oxå vilken man ska ha istället