Ljuvlig kladdkaka med extra allt. Magisk! En läcker kladdkaka som toppas med kolafluff. Du väljer sedan själv vad du vill toppa din kladdkaka med. Jag gick loss med massa choklad av olika sorter. En riktig drömkaka för chokladälskaren. Den är ganska mastig så en liten bit räcker gott och väl för att stilla sötsuget. Om du vill ha den mindre mäktig kan du garnera den med bär.
Ca 12 bitar
Kolafluff:
180g dumle
3 dl vispgrädde
Kladdkakan:
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 g smör
1,5 dl mjöl
1/2 tsk salt
Topping (toppa fritt efter smak, detta hade jag på min kaka):
4-5 st dumle
4 st orekex
1 st dubbeldaim
8 st ferrero rocher
Gör såhär:
Börja med kolafluffet. Dela dumlekolorna i mindre bitar och ställ åt sidan. Värm grädden i en kastrull och ha koll så det inte börjar koka. Om grädden kokas upp kommer du inte kunna vispa den sedan. Vänd ner dumlebitarna i kastrullen och rör om tills de smälter. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen. Låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten. Vispa sedan fluffigt med elvisp.
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i smeten. Vänd i smöret och blanda smeten försiktigt. Klä en springform, ca 25 cm, med ett bakplåtspapper, häll över smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna, ställ sedan i kylen och låt kallna helt. Om du vill kan du baka kladdkakan dagen innan servering.
Toppa kladdkakan med kolafluff och önskad garnering. Servera och njut! MUMS!