Kolasnittar är barnsligt gott, men dessa är ännu godare. Jag har piffat upp dom med lite kryddor som ger dem ett lyft! Du kan rulla dem i kanel, kardemumma, sesamfrön, anis, fänkål, choklad eller en annan god krydda som du tycker om.
Ca 35 st Kolasnittar
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Smaksättning, välj fritt:
kanel, kardemumma, sesamfrön, anis, fänkål, chokladknappar
Gör såhär
Värm ugnen till 175°. Blanda alla torra ingredienserna, tillsätt sedan smöret och sirapen, blanda väl tills du får en deg. Gärna i en matberedare. Dela degen i tre delar och rulla sedan till en lång längd i kryddorna eller behåll dom neutrala. Du kan även trycka i chokladbitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör ett snyggt mönster med en gaffel, platta inte längderna för mycket, de flyter ut i plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Skär diagonala skivor medan längderna fortfarande är varma och låt svalna på plåten.
Superbra enkelt recept, testade att rulla i kanel och det blev jättegott. Bjöd till fika idag när mina svärföräldrar och en kompis kom över – nu finns det bara fem kakor kvar ;-))
ÅH 😀 härligt, så skoj att du gillade receptet. Tusen tack för att du tog dig tid att berätta. Kram /Zeina