Korokke- Japanska kroketter serverade med vitkålssallad

Friterade japanska potatiskroketter med färs panerade i panko. Så goda! Mina barn älskade dom! Perfekta att servera med en fräsch krispig sallad. Allra godast är kroekketerna nyfriterade och varma men det funkar strålande att servera dom kalla.

6 portioner
1 kg mjölig potatis
500 g färs (kött eller vegofärs)
1 gul lök
1 msk japansk soja
Salt & peppar
Olja till fritering och stekning
Panering:
2 ägg
3 dl panko
1 dl vetemjöl

Serveringsförslag:
Vitkålssallad:
1 tunt strimlad spetskål eller 1 stor klyfta strimlad vitkål
2-3 msk Ponzu Citrus
2 tsk sesamolja
Salt
Japansk gurksallad:
Sunomono-recept HÄR!
Sriracha
Lime att pressa över vid servering

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienserna till kålsalladen och ställ i kylen.
Skala potatisarna, skölj och dela i halvor. Koka potatishalvorna mjuka, sila av och mosa med en potatisstöt. Du ska inte få en helt slät potatismos, det får gärna vara lite bitar.

Hacka lök i små tärningar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i färs och stek tills den får färg och smular sig. Tillsätt soja, salt och peppar. Stek under omrörning tills färsen är helt genomstekt. Sila bort eventuell överflödig fett eller vätska som finns i färsen och häll sedan färsen över potatisen. Smaka av med salt och blanda noga. Forma stora ovala potatisbiffar. Lägg på en bricka och låt sedan kallna helt i kylen, ca 15 min.

Lägg mjöl i en tallrik, panko i en annan tallrik och knäck ägg i en tredje tallrik. Vispa upp äggen med en gaffel. Vänd potatisbiffen i mjöl, skaka bort överflödigt mjöl. Vänd i ägg och slutligen i panko. Gör så med alla biffar. Hetta upp olja till 180°, fritera kroketterna gyllene ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Servera gärna nyfriterade och varma med sriracha, vitkålssallad, gurksallad och lime.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close