Korvstroganoff

Korvstroganoff är en lättlagad och omtyckt gryta. Jag kryddar den med extra med curry och paprikapulver för att få en godare smak.
3

4 portioner korvstroganoff
500 g korv av valfri sort
1 stor lök
1 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry (går att uteslutas )
0,5 buljontärning av valfri sort eller salt
Svartpeppar

Gör såhär:
Hacka löken och skär korven i långa strimlor eller runda slantar. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Stek löken mjuk först och tillsätt sedan korven. Fräs under omrörning tills de får färg. Tillsätt mjöl och blanda ordentligt. Häll över hett vatten, tomatpuré och alla kryddor. Rör om tills tomatpuré och mjöl löses upp. Låt puttra i ca 10 min. Häll i grädden och låt puttra 10-15 min till. Servera med ris, råris, potatis eller pasta.
korvstroganoff-2

Join the Conversation

  1. Kan man ersätta grädde i mat mot turkisk yoghurt? har mkt turkisk yoghurt hemma som jag vill använda vid matlagning men vet ej hur, tacksam för rådgivning!

    1. Zeina Author says:

      Hej 😀
      Det blir inte riktigt samma sak,har inte testat att göra stroganoff på yoghurt så jag blir osäker om vad det blir för resultat.Men det kan ju funka 🙂

    2. Gunvor says:

      Det går att använda yorghurt, men det blir en syrligare smak, använder ofta matlagningsyoghurt själv i stroganoffen. Och i orginalreceptet ska det faktiskt vara gräddfil….
      Jag gör oftast en smalare variant med finkrossade tomater och ca 1 dl matlagningsgrädde, blir jättegott!

  2. Fatima says:

    Hej Zeina
    Går det att utesluta mjölen? Bor i en liten lägenhet utan ugn brukar därför aldrig baka, så mjöl finns inte hemma och känns lite onödig att köpa för bara en rätt.

    1. Zeina Author says:

      Hej 🙂
      Det går bra utan mjöl men då kommer såsen vara rinnig. Lycka till /Zeina

  3. Mahbod Lindblad says:

    Kryddor och fond slänger man? 😉

    1. Zeina Author says:

      Hahah, ja du det var en bra fråga. Har fixat till det nu i receptet. Självklart att de ska i grytan också! /Zeina 🙂

    2. Nicolas says:

      Hejsan,
      En snabb fråga bara: vispgrädde lr matlagningsgrädde? Du är grym

  4. Jessica says:

    Finns det Mortadella utan fläskkött? Trodde det var kalv och fläsk. Jag brukar använda kalkonkorv. Supergott!

    1. Zeina Author says:

      Ja det finns mortadella med kalkon eller nöt 😀 super gott

  5. Elham says:

    Jätte god recept men smakar för mycket tomatpuré

  6. Houda says:

    Tack Zeina!
    Det blev supergott:)

  7. Aylin says:

    Hej Zeina!

    Kan man skippa buljontärning?

  8. Mostafe says:

    Tack zeina!
    det här receptet var riktigt det var faktiskt en av dem första gångarna jag har lagat mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close