Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt

Maränger med choklad- lättgjorda

“Sega” maränger utan krångel kallar jag dessa. Är det bara jag som blir lite smått förskräckt när jag läser recept på hur man ska göra sega maränger? Vattenbad och vispa i en evighet. Nä jag hoppar över all krångel och gör dem på mitt vis. Ja de blir väl inte riktigt lika sega som de man vispar över vattenbad, mer åt det “frasigasega” hållet. Men de blir riktigt goda, lite sega, precis som jag vill ha dem, utan krångel.
1
10-12 st maränger
3 äggvitor från 3 stora ägg (har du små ägg tar du 4 ägg)
2,5 dl socker
50 g mörk choklad

Gör såhär:
Diska bunken en extra gång med diskmedel och försäkra att den är helt fri från fett. Annars stelnar inte marängen. Seperera vitan från gulan. Du ska inte få med en enda droppe gula. Lägg socker och äggvitorna i en skål och börja vispa långsamt. Öka hastigheten successivt och vispa sedan på högsta nivån i 5 min.

Smält chokladen i micron och ringla över marängen. Vänd bara 1 gång med en slickepott. Blanda inte i chokladen, bara vänd snabbt för att få ett fint marmorerat mönster. Värm ugnen till 130° (varmluftsugn) eller 145° (vanlig ugn). Klicka ut 10-12 st stora maränger med 2 skedar. Grädda mitt i ugnen i 45-50 min. Ta ut och låt svalna på plåten en stund.
Av äggulorna som blir över kan du göra egen majonnäs, recept hittar du HÄR!

76
810

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ewa karlsson
  10/04/2019 at 13:44

  Hur förvarar man maränger. om man gör dom idag o har dop på lördag. tacksam för svar

 • Reply
  Katarina Protopapadakis
  28/04/2019 at 16:41

  För mig funkade dem inte alls. Jag vet inte om jag gjorde något fel, jag tror inte det, men chokladen flöt ut och sjönk till botten och brändes, och marängen som var kvar var bara ett tunt skal utan smak som var helt tomt innuti. Vill inte hata men dem här marängerna funkade inte alls, eller inte för mig iallafall!

 • Reply
  Anonym
  19/05/2019 at 20:47

  Gjorde dom precis! Och alla tyckte de var jätte goda & lagom sega

 • Reply
  Josefin
  01/02/2020 at 07:44

  Jättebra & enkelt recept. Behövde dock göda en sars till för det blev inte så mycket

 • Reply
  Sol-Britt
  02/05/2020 at 23:41

  Så fantastiskt bra och enkelt recept, dom blev så goda och härligt sega
  Tack

 • Leave a Reply