Maränger med choklad- lättgjorda

“Sega” maränger utan krångel kallar jag dessa. Är det bara jag som blir lite smått förskräckt när jag läser recept på hur man ska göra sega maränger? Vattenbad och vispa i en evighet. Nä jag hoppar över all krångel och gör dem på mitt vis. Ja de blir väl inte riktigt lika sega som de man vispar över vattenbad, mer åt det “frasigasega” hållet. Men de blir riktigt goda, lite sega, precis som jag vill ha dem, utan krångel.
1
10-12 st maränger
3 äggvitor från 3 stora ägg (har du små ägg tar du 4 ägg)
2,5 dl socker
50 g mörk choklad

Gör såhär:
Diska bunken en extra gång med diskmedel och försäkra att den är helt fri från fett. Annars stelnar inte marängen. Seperera vitan från gulan. Du ska inte få med en enda droppe gula. Lägg socker och äggvitorna i en skål och börja vispa långsamt. Öka hastigheten successivt och vispa sedan på högsta nivån i 5 min.

Smält chokladen i micron och ringla över marängen. Vänd bara 1 gång med en slickepott. Blanda inte i chokladen, bara vänd snabbt för att få ett fint marmorerat mönster. Värm ugnen till 130° (varmluftsugn) eller 145° (vanlig ugn). Klicka ut 10-12 st stora maränger med 2 skedar. Grädda mitt i ugnen i 45-50 min. Ta ut och låt svalna på plåten en stund.
Av äggulorna som blir över kan du göra egen majonnäs, recept hittar du HÄR!

76
810

Join the Conversation

 1. Ewa karlsson says:

  Hur förvarar man maränger. om man gör dom idag o har dop på lördag. tacksam för svar

 2. Katarina Protopapadakis says:

  För mig funkade dem inte alls. Jag vet inte om jag gjorde något fel, jag tror inte det, men chokladen flöt ut och sjönk till botten och brändes, och marängen som var kvar var bara ett tunt skal utan smak som var helt tomt innuti. Vill inte hata men dem här marängerna funkade inte alls, eller inte för mig iallafall!

 3. Anonym says:

  Gjorde dom precis! Och alla tyckte de var jätte goda & lagom sega

 4. Jättebra & enkelt recept. Behövde dock göda en sars till för det blev inte så mycket

 5. Sol-Britt says:

  Så fantastiskt bra och enkelt recept, dom blev så goda och härligt sega
  Tack

 6. Janet svensson says:

  Bör man inte vispa äggvitan först och sedan ta i sockret? Mina blev platta

 7. Instämmer med sista inlägg. Vispa äggvitorna först, annars blir det pannkaka.

 8. IngMi says:

  Kanonbra recept! Resultatet blir proffsigt även för en amatör Stort tack

 9. Botilda says:

  Varför sprack mina maränger?

 10. Laila says:

  Min smet stelnade inte så jag lade smeten i muffinsformar. Det blev jättebra, sega ochgoda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close