Mustig köttfärssoppa med rostade rotfrukter och grönkål. Servera gärna med nybakat havreböd och njut! Se klipp nedan för att se hur jag lagar soppan steg för steg.

6 port
1 kg rotfrukter (blanda fritt, jag har potatis, morot och palsternacka)
400 g färs (valfri sort, kött eller vego)
1 purjolök
3-4 st vitlöksklyftor
200 g grönkål
400 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
Örtsalt (vanlig salt funkar också)
Svartpeppar
2 grönsaksbuljongsträningar
Olivolja eller rapsolja
Ca 1 liter kokhett vatten
Serveringsförslag:
Havrebröd
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Hacka rotfrukterna i bitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med örtsalt, svartpeppar och ringla olja över. Rosta mitt i ugnen tills dom får en fin yta, ca 15-20 min.
Hetta upp olja i en gryta och stek färsen ordentligt. Ha oregano, paprikapulver, finhackad vitlök, tomapuré och stek under omrörning. Tillsätt krossad tomat, kokhett vatten och buljongtärningar. Koka upp och vänd sedan i strimlad purjolök. Låt koka under lock i ca 15-20 min. Vänd i dom rostade rotfrukterna, grovhackad grönkål, smaka av med örtsalt och svartpeppar. Låt puttra under lock på medelvärme i ca 10-15 min. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Servera!


