Köttfärssoppa med rostade rotfrukter

Mustig köttfärssoppa med rostade rotfrukter och grönkål. Servera gärna med nybakat havreböd och njut! Se klipp nedan för att se hur jag lagar soppan steg för steg.



6 port 
1 kg rotfrukter (blanda fritt, jag har potatis, morot och palsternacka)
400 g färs (valfri sort, kött eller vego)
1 purjolök
3-4 st vitlöksklyftor
200 g grönkål
400 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
Örtsalt (vanlig salt funkar också)
Svartpeppar
2 grönsaksbuljongsträningar
Olivolja eller rapsolja
Ca 1 liter kokhett vatten
Serveringsförslag:
Havrebröd
 
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Hacka rotfrukterna i bitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med örtsalt, svartpeppar och ringla olja över. Rosta mitt i ugnen tills dom får en fin yta, ca 15-20 min.
 
Hetta upp olja i en gryta och stek färsen ordentligt. Ha oregano, paprikapulver, finhackad vitlök, tomapuré och stek under omrörning. Tillsätt krossad tomat, kokhett vatten och buljongtärningar. Koka upp och vänd sedan i strimlad purjolök. Låt koka under lock i ca 15-20 min. Vänd i dom rostade rotfrukterna, grovhackad grönkål, smaka av med örtsalt och svartpeppar. Låt puttra under lock på medelvärme i ca 10-15 min. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close