Höstmys med Crème Bonjour

I annonssamarbete med Crème Bonjour

Ni som har följt mig länge vet att jag älskar Crème Bonjour. Jag har haft ett långt och väldigt trevligt samarbete med Crème Bonjour. Jag älskar deras färskostar och den stora variationen på smakerna. HÄR! kan du se alla recept som jag har tagit fram i samarbete med Crème Bonjour.

I detta inlägg är temat höstmys och jag har tagit fram fyra goda recept med hög mysfaktor. Du hittar recept på köttfärssås med det där lilla extra. Piffa upp din klassiska köttfärssås och byt ut fredagstacosen till en smarrig tacopasta. Receptet är busenkelt och supergott! Jag har även tagit fram ett recept på saftiga köttfärsbiffar som får gotta sig i en läcker sås med smak av soltorkad tomat. Biffarna blir så saftiga när de får sjuda i såsen. En god soppa och nybakat bröd är ju såklart ett måste på hösten. Så mysigt att värma sig med en soppa när det är ruggigt kallt ute. Bröden som jag har serverat vid soppan är helt fantastiska. Jag har gjort en twist på mexikanska bolillos och fyllt bröden med Crème Bonjour vitlök. Alltså vitlöksfärskosten med jalapeno… magiskt!

Ett tips nästa gång du ska baka cheesecake, som tex DENNA! så testa att ha i Crème Bonjours Naturell. Passar perfekt i en cheesecake.

4 portioner köttfärssås med smak av tacos
100 g Crème Bonjour Taco
400 färs (kött- eller veggofärs)
1 gul lök
400 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
1 påse tacokrydda eller 3 msk egenmixad tacokrydda- recept HÄR!
Olja till stekning
Salt & peppar

Gör såhär:
Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat och tomtpuré. Krydda med salt och peppar. Låt såsen putta under lock i ca 20-30 min. Vänd i Crème Bonjour Taco, låt sjuda i 2-3 min. Servera med pasta.

4 portioner köttfärsbiffar i krämig sås
200 g Crème Bonjour Soltorkade tomater
2 dl grädde eller crème fraîche (jag använder grädde)
500 g köttfärs av valfri sort
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 lök
2 mk finhackad basilika
Salt & peppar
Smör och olja till stekning

Gör såhär:
Finhacka löken, stek i olja och en klick smör tills löken får färg. Ställ åt sidan och låt kallna. Blanda ströbröd och mjölk i en skål, låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan ägg, basilika salt och peppar. Blanda färsen ordentligt och låt stå i 15 min. Fukta händerna och forma biffar. Hetta upp en rejäl klick smör och lite olja, stek biffarna på hög värme tills de får färg, ca 3 min på varje sida. Ta ur från stekpannan och ställ åt sidan. I samma stekpanna som du har stekt biffarna i (tvätta inte ur den) tillsätter du Crème Bonjour Soltorkade tomater och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda långsamt i ca 5 min.Vänd i biffarna och låt dem få puttra med i såsen i ca 5-6 min. Servera gärna med kokt potatis.

4-6 portioner
200 g Crème Bonjour Gräslök
500 g broccoli (färsk eller fryst funkar bra)
1/2 purjolök eller 1 gul lök
Ca 4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Smör till stekning
Salt & peppar

Gör såhär:
Hacka broccoli i buketter om du använder färsk, finhacka lök/purjolök. Hetta upp smör i en gryta och fräs grönsakerna på medelvärme i ca 3-4 min. Häll över vatten, ha inte i för mycket för att soppan inte ska bli rinnig. Smula i buljongtärningarna och låt puttra under lock i ca 20-30 min. Mixa sedan soppan med en stavmixer efter smak. Jag gillar lite bitar i min soppa så jag mixar den inte helt slät. Häll Crème Bonjour gräslök, krydda med salt och peppar. Låt puttra i 5 min.

10-12 st Bolillos
Fyllning:
200 g Crème Bonjour Vitlök
Ca 1 dl inlagd jalapeno
Bröden:
2  tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
3 dl vatten
1 msk socker
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
Ca 7-8 dl vetemjöl special
Pensling:
1 dl vatten kallt vatten
1 tsk majsstärkelse

Gör såhär:
Lös upp jästen med ljummet vatten. Häll sedan i salt, socker och rapsolja. Arbeta in mjöl och knåda degen ordentligt en bra stund, gärna i 10 min, tills du får en smidig deg. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i ca 10-12 bitar. Kavla ut en degbit till en avlång platta, inte för tunn. Bred ca 1,5 msk färskost mitt på degen. Toppa med jalapeno. Vik ihop kanterna och nyp de yttersta kanterna, lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Täck med bakduk och låt jäsa i ca 45 min. Under tiden de jäser lägger du majsstärkelse och vatten i en liten kastrull. Koka upp under omrörning tills det blir en tjock massa. Låt svalna lite och pensla sedan brödet. Värm ugnen till 200°. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och låt svalna på plåten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close