Köttfärsbiffar i färskostsås

Lätttlagade köttfärsbiffar i en läcker färskostsås!

4 portioner köttfärsbiffar i krämig sås
200 g Crème Bonjour Soltorkade tomater
2 dl grädde eller crème fraîche (jag använder grädde)
500 g köttfärs av valfri sort
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 lök
2 mk finhackad basilika
Salt & peppar
Smör och olja till stekning

Gör såhär:
Finhacka löken, stek i olja och en klick smör tills löken får färg. Ställ åt sidan och låt kallna. Blanda ströbröd och mjölk i en skål, låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan stekt lök, ägg, basilika salt och peppar. Blanda färsen ordentligt och låt stå i 15 min. Fukta händerna och forma biffar. Hetta upp en rejäl klick smör och lite olja, stek biffarna på hög värme tills de får färg, ca 3 min på varje sida. Ta ur från stekpannan och ställ åt sidan. I samma stekpanna som du har stekt biffarna i (tvätta inte ur den) tillsätter du Crème Bonjour Soltorkade tomater och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda långsamt i ca 5 min.Vänd i biffarna och låt dem få puttra med i såsen i ca 5-6 min. Servera gärna med kokt potatis.

Join the Conversation

 1. Abetare says:

  Hej Zeina

  Har letat över allt efter Crème Bonjour Soltorkade finns ingenstans 🙁 Vart köper/köpte du din?

  Kram

  1. Caroline Hadad says:

   Hej Arbetare
   Jag hade samma problem hittade min tillslut i Ica supermarket Fridhemsplan. Tror att Ica butikerna har den. Detta är bland det godaste jag ätit. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close