Paprika u pavlaci- Ostfyllda paprikor från Balkan

Paprika u pavlaci är en delikatess från Balkan som smakar helt fantastiskt gott! Fyllda vita paprikor med en krämig oströra. Detta fick jag smaka för första gång när jag var liten hemma hos min kompis Albana. Det var kärlek vid första tuggen. Albanas mamma hade alltid en burk med paprika u pavlaci hemma. Servera paprikorna som en delikatess med en bit bröd, som tillbehör till maten, på buffen eller med grillat. Testa och njut! TUSEN TACK Belgin som har hjälpt mig med receptet.

1 stor burk fyllda paprikor
1 kg vita paprikor
400 g vit ost (krämig med hög fetthalt)
500 g creme fraiche
5 dl mjölk
2 dl yoghurt
Salt

Gör såhär:
Sterilisera glasburken som du ska fylla paprikorna med. Rensa paprikorna, tvätta noga. Skär bort toppen och kärnhuset, tvätta noga igen. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull med 2 msk salt. Doppa paprikorna snabbt i omgångar i det kokheta vattnet. Vänd paprikorna upp och ner på ett galler och låt vätskan rinna av.

Smula osten med en gaffel, se till att den blir krämig och finfördelad. Tillsätt crème fraiche och 1 msk salt. Blanda noga. Fyll paprikorna med ostfyllningen och spara lite fyllning som du ska lägga i botten av glasburken. Lägg lite ostfyllning i botten av glasburken. Lägg dom fyllda paprikorna jämnt i burken.

Koka upp mjölk, dra bort från värmen så fort mjölken når kokpunkten. Låt bli fingervarmt (ljummet). Vänd i yoghurten och 2 tsk salt, viktigt att mjölken fortfarande är ljummen när du blandar i yoghurten. Blanda, låt kallna och häll sedan över paprikorna. Täck glasburken med plast och förslut väl med ett lock. Täck med en kökshandduk och låt stå i rumstemperatur 1 dygn. Efter 1 dygn är dom redo att ätas. Förvara sedan i kylen, klarar sig fint i ca 4 veckor.

Join the Conversation

  1. Milla says:

    Vad ska det vara för ost, fetaost? Vad är vitost?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close