Samosa gjorda med tortillabröd

En fuskvariant på samosa gjorda med tortillabröd. Kanske har du färs och tortillabröd över från gårdagens tacomiddag? Då är det perfekt att göra dessa. Kryddningen kan du variera fritt efter smak. Servera samosan som en aptitretare innan maten, på buffen, som tillbehör till soppan eller som en hel måltid med en god dippsås och sallad.

24 st samosa
12 st mellanstora tortillabröd
400 g färs (valfri sort, kött eller vegofärs)
1 gul eller röd lök
2 tsk gul curry
2 tsk chili eller paprikapulver
3 dl ärtor
1-2 st gröna chili (valfritt)
1 liten knippe koriander eller persilja
Salt och svartpeppar
Rapsolja till stekning och pensling
Pensling för att hålla ihop samosan:
1 msk majstärkelse eller vetemjöl
3 msk vatten

Serveringsförslag:
Sriracha
Koriander och lime

Recept på samosa gjorda med vårrulleark hittar du  HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök i fina tärningar. Finhacka chili och koriander/persilja. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i chili, färs och stek tills färsen får färg och smular sig. Tillsätt curry och paprikapulver. Stek lite till. Vänd i ärtorna, stek nån minut och avsluta med att tillsätta koriander/persilja, salt och peppar. Stek allting lite snabbt och låt sedan fyllningen svalna.

Blanda ihop mjöl eller majsstärkelse och vatten i en liten skål. Dela tortillabröden i mitten tills du får halvmånar. Vik ihop halvmånen tills du får en triangel. Fyll bröden och doppa fingret penslingen som du har blandat ihop. Pensla kanterna (du ser bäst hur jag menar i klippet nedan) och nyp sedan ihop kanterna ordentligt. Lägg samosan på en plåt med bakplåtspapper.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Pensla samosan med olja och baka frasiga mitt i ugnen i ca 15 min. Toppa med koriander, pressa lime över och doppa i sriracha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close