Krämig äggröra med ugnsbakade tomater

Krämig äggröra serverad med smörstekta bröd och ugnsbakade tomater. Riktigt smarrig och lyxig äggmacka som enkelt svänger ihop.

4 mackor
Tomaterna:
150 g körsbärstomater
Ca 1,5 msk olivolja
Äggen & brödet:
4 skivor bröd
4 st ägg
1 dl grädde
Smör till stekning
Salt & peppar
Garnering:
Balsamvinäger
Basilika till garnering

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla olivolja över. Baka tomaterna mitt i ugnen i ca 20 min.

Stek brödskivorna i en rejäl klick smör ca 2 min på varje sida på medelvärme. Knäck äggen i en skål, tillsätt grädde, salt, peppar och vispa upp med en gaffel. Hetta upp smör i en stekpanna och vänd i äggen. Häll i äggröran och låt äggsmeten stelna till (tar några sekunder bara) och rör sedan om med en träslev tills du får äggröra. Stek inte för länge, behåll äggen krämiga. Smaka av med salt & peppar. Lägg äggröran över bröden, toppa med tomaterna, basilika & balsamico! Enjoy ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close