Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Ett fantastiskt tillbehör till de flesta rätter, särskilt till grillat.
1 skål gurksallad, ca 4 portioner
2 gurkor
0,5 rödlök
Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra)
3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche)
0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt)
3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger)
Salt & peppar
Gör såhär:
Hacka lök och gurka i skivor. Hacka dill. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller vinäger/citron. Låt gärna salladen stå i kylen en stund eller servera direkt. Ett gott tillbehör till de flesta rätter.
Hej! Inspirerande och trevliga recept! Jättegoda smaker! Men synd att recepten är svåra att hitta och svåra att söka i samlingen. Jag önskar ett lättare sätt eller register för recepten/