Krämig gurksallad

Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Ett fantastiskt tillbehör till de flesta rätter, särskilt till grillat.

1 skål gurksallad, ca 4 portioner
2 gurkor
0,5 rödlök
Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra)
3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche)
0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt)
3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger)
Salt & peppar

Gör såhär:
Hacka lök och gurka i skivor. Hacka dill. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller vinäger/citron. Låt gärna salladen stå i kylen en stund eller servera direkt. Ett gott tillbehör till de flesta rätter.
  

Join the Conversation

  1. Karin Håkansson says:

    Hej! Inspirerande och trevliga recept! Jättegoda smaker! Men synd att recepten är svåra att hitta och svåra att söka i samlingen. Jag önskar ett lättare sätt eller register för recepten/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close