Krämig pasta med svamp, kalvfilé och tryffel. Ljuvligt gott! I klippet nedan kan du se steg för steg hur jag lagar rätten.
4 portioner
2 schalottenlök eller 1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
400 g kalvfilé (kan ersättas med oxfile, lövbiff eller entrecoté
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
100 g creme med tryffel och svamp (kan ersättas med 1 st tryffel eller 2 krm tryffelolja)
Tryffelolja
Parmesan
Persilja
300 g pasta
Salt & svartpeppar
Smör & olja till stekning
Gör såhär:
Hacka lök, vitlök och champinjoner. Skär köttet i mindre bitar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme tills den får en fin yta och slutar vätska sig. Tillsätt smör, lök och vitlök, stek under omrörning. Tillsätt tryffel och stek lite till. Häll i grädde, ha i rikligt med svartpeppar och låt såsen puttra utan lock i ca 15 min.
Under tiden steker du köttet i en separat stekpanna tills den får en fin yta. Vänd ner i såsen och låt puttra i 5 min till. Koka pastan al denté, precis innan du silar av pastan tar du tillvara på ca 2 dl av pastans kokvatten. Vänd ner pasta, tryffelolja, kokvatten, parmesan, persilja och salt i såsen. Servera!