Krispiga fisktacos

Krispig fisktacos serverad med en enkel kålsallad och chipotlemajo. Det här mina vänner är riktigt smarrgit! Om du vill göra fisktacos som inte är krispiga hittar du recept HÄR!
4 port
8 portionsbitar fisk (á 100 g, tex torsk eller en annan fisk som du tycker om)
¾ dl vetemjöl
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
Örtsalt eller salt
1 dl ströbröd
2 st uppvispade ägg
Rapsolja till stekning

Kålsallad:
1 bit spetskål eller vitkål
1 rödlök
2 st lime
Salt
Chipotlemajo:
1 dl majonnäs
1 msk chiptolepasta
1 lime
Serveringsförslag:
Tortillabröd, rädisor, jalapeno, koriander
 


Gör såhär:
Börja med att förbereda tillbehörem. Strimla kål och lök, blanda med lime och salt. Blanda sedan ihop alla ingredinser till chipotlemajon.

Nu ska fisken paneras. Blanda vetemjöl med alla kryddor i ett fat. Vispa sedan äggen i ett annat fat och lägg slutligen ströbröd i ett tredje fat. Panera fisken i det kryddade mjölet, skaka bort överflödigt mjöl. Doppa sedan ägg och slutligen ströbröd. Stek fisken gyllene på medelhög värme ca 7 min på varje sida. Servera med tillbehören och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close