Krispig fisktacos serverad med en enkel kålsallad och chipotlemajo. Det här mina vänner är riktigt smarrgit! Om du vill göra fisktacos som inte är krispiga hittar du recept HÄR!
4 port
8 portionsbitar fisk (á 100 g, tex torsk eller en annan fisk som du tycker om)
¾ dl vetemjöl
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
Örtsalt eller salt
1 dl ströbröd
2 st uppvispade ägg
Rapsolja till stekning
Kålsallad:
1 bit spetskål eller vitkål
1 rödlök
2 st lime
Salt
Chipotlemajo:
1 dl majonnäs
1 msk chiptolepasta
1 lime
Serveringsförslag:
Tortillabröd, rädisor, jalapeno, koriander
Gör såhär:
Börja med att förbereda tillbehörem. Strimla kål och lök, blanda med lime och salt. Blanda sedan ihop alla ingredinser till chipotlemajon.
Nu ska fisken paneras. Blanda vetemjöl med alla kryddor i ett fat. Vispa sedan äggen i ett annat fat och lägg slutligen ströbröd i ett tredje fat. Panera fisken i det kryddade mjölet, skaka bort överflödigt mjöl. Doppa sedan ägg och slutligen ströbröd. Stek fisken gyllene på medelhög värme ca 7 min på varje sida. Servera med tillbehören och njut!