Supergod och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen. Saftiga kycklingfiléer med italienska smaker. Du kan servera kycklingen med allt från sallad, pasta, potatis till ris.
5 portioner
5 st kycklingfiléer
1 tomat
5 skivor mozzarella
5 st soltorkade tomater
0,5 dl pinjenötter (kan uteslutas)
2-3 msk olivolja
Salt & peppar
Basilikablad till garnering
Serveringsförslag:
Kall bearnaisesås eller kall cafe de paris sås
Champinjonsås
Hasselbackspotatis
Kraschad potatis
Sallad, pasta eller ris
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Skär tomat och mozzarella i runda skivor, hacka soltorkad tomat i tärningar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, krydda med salt och peppar, ringla olivolja över. Tillaga mitt i ugnen i 10 min. Ta ut från ugnen, strö soltorkad tomat över varje kycklingfilé, toppa med mozzarella, tomatskivor och pinjenötter. Tillaga i ugnen i 20-25 min. Toppa med basilika och servera med önskat tillbehör.
Vad gott. Såg just på https://farbrornikos.se/2021/02/27/mozzarella-gravid/ att jag som gravid får äta mozzarella, bara osten är gjord på pastöriserad mjölk.