Krämig kyckling tillagad i ugn med en god pestosås. Servera med ris, pasta eller smörstekt risoni. Lättlagat och supergott!
4-6 port
800 g kycklingfilé (bröst- eller lårfilé)
2 rödlökar (eller gul lök)
300 g körsbärstomater
3 dl grädde
180 g pesto (grön eller röd pesto)
3 vitlöksklyftor
Örtsalt (eller salt)
Paprikapulver
Svartpeppar
Olivolja
Serveringsförslag
Pasta, ris eller smörstekt risoni
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Krydda kycklingen runtom med örtsalt, paprikapulver och svartpeppar. Hacka lök i strimlor och lägg i en ugnsform med tomater och ringla lite olivolja över. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Hetta upp olja och stek kycklingen på hög värme ca 3 min på varje sida. Blanda ihop grädde med pesto, riven vitlök, örtsalt och svartpeppar. Lägg kycklingen i ugnsformen med tomat och lök. Häll över pestosåsen och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 15 min. Servera med önskat tillbehör.