Kycklingklubbor i ugn med rostade grönsaker

Kycklingklubbor som rostas i ugnen med grönsaker, en lättlagad vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. En riktigt god och praktiskt allt-i-ett rätt. Alla smaker blandas ihop och ger ett fantastiskt resultat.
12049174_1604030136529480_976379162349569769_n

6 portioner Kycklingklubbor
1,5 kg Kycklingklubbor
10 st mellanstora potatisar
2 morötter
2 lökar
10 st vitlöksklyftor
0,5 citon i klyftor
1 pressad citron
1,5 msk torkad timjan
1 tsk cayennepeppar eller paprikapulver
1 msk örtsalt eller vanlig salt
Svartpeppar
5 msk olivolja

Gör såhär
Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt. Pressa över 1 citron, strö över alla kryddor (spara lite timjan, salt och peppar till grönsakerna). Ringla lite av olivoljan på och rör om så allting blandas ordentligt med kycklingen. Hit kan du förbereda och låta kycklingen marineras i kylen några timmar om du vill.

Värm ugnen till 200°. Skala lök, potatis och morot, skär i bitar. Skala vitlöken och banka klyftorna lite lätt. Skär citronhalvan i tunna klyftor. Lägg allting över kycklingen. Ringla över olivolja, strö på timjan, salt och peppar. Baka mitt i ugnen i ca 30 min. Grönsakerna ska rostas lätt utan att de bränns vid. Öppna sedan luckan och häll 3 dl vatten i plåten, täck med folie och tillaga i ytterligare 20-30 min. Potatisarna och morötterna ska mjukna. Ta bort foliepappret och låt rostas lite till, i ca 15 min, tills allting är genomstekt. Ta ut och servera med en god sallad och sås. Tzatsiki eller bearnaisesås passar bra till.
12002953_1604030153196145_2382833758828686960_n11863422_1604030169862810_1261652125754747465_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close