Möra lammkotletter som får puttra med goda kryddor. De blir fantastiskt goda av alla kryddor och får en söt smak av de torkade plommonen. De får gärna puttra länge så kryddorna smälter in i köttet. Servera dessa kotletter med ett gott orientaliskt ris, potatis eller en sallad.
4 portioner Lamkotletter
4 st stora lamkotletter
2 lök- skär i klyftor
3 st lagerblad
1 kanelstång
10 st svartpepparkorn
1,5 tsk sjukryddor- recept hittar du HÄR!
2 msk japansk soja
4 msk dadelsirap eller 8 st torkade plommon
2 buljongtärningar (välj fritt, jag har i hönsbuljong)
1 msk paprikapulver
Hett vatten
Gör såhär:
Bryn köttet ordentligt på hög värme i lite olja, ca 4-5 min på varje sida. Lägg i en rymlig kastrull med alla kryddor och vatten. Låt koka upp, skumma eventuellt av, lägg på ett lock och låt köttet koka på medelhögvärme i ca 1,5-2 timmar. Koktiden varierar beroende på hur tjocka bitar kött du har. Köttet ska vara mört så ge den tid att koka. Smaka av såsen, tillsätt eventuellt mer kryddor, salt eller plommon. Tillsätt mer vatten vid behov. Lägg upp köttet på ett fat, lägg på några matskedar av såsen som finns i grytan. Servera!
Jag älskar dina recept och förklaringen tack för allting