“Kammuneh” eller “bharat el kibbeh” heter denna kryddmix som används flitigt i det libanesiska köket. Den kan mixas på olika vis och den viktigaste ingrediensen i kryddan är just “kammuneh” som betyder kummin. Man kan hitta färdigmixade och mald kibbeh kryddor i de flesta orientaliska livsmedelsbutiker. Det är en härlig mix på många olika kryddor och när de blandas samman och mals får man en fantastisk krydda. Kibbeh görs på många olika vis, jag har ett recept på kibbeh med köttfärs i långpanna HÄR! Det är oftast kött som blandas samman med bulgur men det finns även många vegetariska recept också. Förhoppningsvis lyckas jag få mer kibbehrecept på bloggen snart.
1 liten burk kebbehkryddor
6 msk spiskumminfrön
2 st kanelstänger
8 st kryddnejlikor
10 st svartpepparkorn
0,5 dl torkade ätbara rosor
1 msk spiskummin
1 msk torkad mejram
TIPS! Ibland kan det vara svårt att hitta torkade rosor, det är inte hela världen om du utesluter dem från kryddmixen. Det funkar även bra utan rosor.
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser och förvara i en burk. Innan användning maler du kryddorna ordentligt till pulver. Om du gillar hetta kan du tillsätta torkad chili när du maler kryddorna.