Persiska kokosrutor som är superenkla att göra. De behöver inte bakas i ugn och du rör ihop dem på nolltid. Ljuvliga att servera med chai.
Ca 12 bitar
200 g riven kokos
1 dl vit sirap (jag använder färdigköpt. Honung funkar också bra)
1 msk rosenvatten
2 msk kokosmjölk
Garnering:
Finhackad pistage
Gör såhär:
Klä en liten form med bakplåtspapper, ca 15×25 cm. Blanda samman kokos, sirap, rosenvatten och kokosmjölk en bunke. Blanda ihop allting ordentligt. Tryck ut smeten i formen, tryck den hårt, gärna med händerna, tills kokosen ligger jämnt och fast i formen. Garnera med pistage och låt stelna i kylen i minst 1 timme, gärna längre. Kokosen ska stelna och inte smula sig längre när man skär upp den. Skär sedan rutor och förvara i kylen eller servera direkt. Servera kakorna kalla, då smular dom inte sig lika mycket. Gott med chai, recept på teet hittar du HÄR!