Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt

Kalasbollar- Chokladbollar rullade i strössel

Kokosbollar

Kalasbollar är klassiska chokladbollar om rullats i strössel. Passar perfekt på barnkalaset. De blir sådär barnsligt goda. 
Ca 25 st koksbollar
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4,5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao av god kvalitet
3 msk kallt kaffe
Garnering:
Strössel eller kokos

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ihop med smör och kaffet. Smidigast blir det om du kör allting i en matberedare. Ställ chokladsmeten i kylen i 10 min så blir den lättare att rulla. Rulla sedan till bollar och vänd i valfri garnering. Ställ i kylen en stund innan servering.
Chokladbollar

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Sara
    25/02/2016 at 14:32

    Hej

    Om man vill undvika Kaffe i chokladbollarna, vad ska man ersätta det med?
    P.S. älskar alla dina recept 🙂

    • Reply
      Zeina
      27/02/2016 at 08:47

      Hej,
      Tack 🙂 det är bara att skippa kaffet. Behövs inte ersättas med nåt. Kram

  • Reply
    Joseline
    07/03/2016 at 11:46

    Hej! Kan man frysa in chokladbollarna?

    • Reply
      Zeina
      09/03/2016 at 23:46

      Det kan man göra 🙂

    Leave a Reply